Politica de Retur

Ne dorim să fiţi pe deplin mulţumiţi de produsele cumpărate din magazinul nostru on-line. Dacă din anumite motive nu sunteţi pe deplin satisfacut de articolele achiziţionate le puteţi returna iar noi vă vom înapoia contravaloarea comenzii dumneavoastră.

Notă: Completează FORMULAR CERERE RETUR de  mai jos !

                                               PROGRAM:         Luni – Vineri

                                                                           10:00 – 17:00

 

ATENȚIE!!   Coletul retur se va expedia la urmatoarea adresa:  Mun. Focşani, Jud. Vrancea, Calea Moldovei sediul Fan Courier, cu mențiunea deschidere la livrare.

Vă rugăm să menționați pe colet adresa de destinație corectă, cea scrisă mai sus cu roșu, deoarece coletele retur se vor ridica de la sediul transportatorului, după ce vor fi verificate.

În josul paginii aveți FORMULAR CERERE RETUR, pe care trebuie să-l completați pentru a demara procedura.

 

 1.1. Termenul exercitarii dreptului legal de retragere

In conformitate cu articolul 9 (1) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are la dispozitie un termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere, fara a fi obligat sa-si motiveze decizia. 

1.2. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere

Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere,

trebuie sa completeze si transmite electronic FORMULAR CERERE RETUR unde va menționa un număr de cont în care se va  restitui contravaloare produsului returnat.

 

Echipa  emagik.ro ii va transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

1.3. Produsele exceptate de la exercitarea dreptului legal de retragere

In conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, dreptul de retragere nu poate fi exercitat pentru Comenzile calendaristice care se refera la:

  • furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii;
  • furnizarea de bunuri confectionate potrivit specificatiilor consumatorului sau evident personalizate.

Prin urmare, Cumparatorul ia la cunostinta  faptul ca nu se va putea prevala de dreptul sau legal de retragere cu privire la produsele desigilate de el, a caror noua comercializare de catre emagik.ro ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru consumatori (de exemplu: produsele de ingrijire, de machiaj, etc).

1.4. Consecintele exercitarii dreptului legal de retragere

In situatia in care produsele pot face obiectul dreptului legal de retragere, Cumparatorul care isi exercita dreptul de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a produselor, va putea obtine rambursarea contravalorii produselor returnate.

Cumparatorului sau destinatarului Comenzii care isi exercita dreptul legal de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a Produselor, i se vor rambursa toate sumele achitate catre emagik.ro cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, cu exceptia costurilor livrarii, fara intarzieri nejustificate, si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data la care emagik.ro este corespunzator notificata cu privire la decizia de retragere din prezentul Contract.

In temeiul art. 13 (2) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze emagik.ro datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. In orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Emagik.ro are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator la adresa afisata pe site. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

 1.5. Cheltuieli

In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda cheltuielile de returnare vor fi suportate de emagik.ro.

2. Dreptul si termenul contractual de retragere

Preocupata de asigurarea satisfactiei Cumparatorilor sai si a destinatarilor Comenzilor, emagik.ro accepta returnarea cu mai multe companii de curierat a produselor comandate pe site-ul emagik.ro

2.1. Termenul de exercitare a dreptului contractual de retragere

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii are la dispozitie, pentru returnarea produselor, 14 (paisprezece) de zile calendaristice de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparatorul, intra in posesia fizica a produselor.

3. Dispozitii generale aplicabile returului produselor

Este obligatoriu ca produsele sa fie returnate catre emagik.ro intr-o stare care sa permita repunerea lor la vanzare (produse in stare perfecta, accesoriile, prospectele, etc) cel mai tarziu, dupa caz, in termen de  14 (paisprezece) de zile calendaristice de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor.

Retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen nu sunt acceptate.

In plus, produsele vor fi insotite de numarul de Comanda, mentionat fie pe Bonul de Retur/factură, transmis impreuna cu produsele livrate, semnat de Cumparator sau destinatarul Comenzii, fie pe orice alt document. Cumparatorul si destinatarul Comenzii, daca acesta difera de Cumparator, sunt informati despre faptul ca utilizarea Bonului de Retur/factura faciliteaza prelucrarea returului de catre emagik.ro.

In situatia in care Cumparatorul a beneficiat pe Site de o oferta speciala, care ii permitea, in anumite conditii, sa achizitioneze unul sau mai multe produse ofertate in schimbul Comenzii sale sau sa beneficieze fara cost suplimentar de diferite esantioane promotionale, se va considera ca prin exercitarea dreptului sau de retragere acesta din urma nu mai este eligibil pentru a beneficia de respectiva oferta sau de respectivele esantioane. Cumparatorul va trebui sa restituie produsul (produsele) pe care doreste sa il/le returneze doar impreuna cu esantioanele primite respectiv produsul (produsele) achizitionate la oferta in schimbul Comenzii produsului/produselor returnat(e), astfel incat emagik.ro sa poata da curs cererii sale de retragere.

Cumparatorul va fi raspunzator pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si, dupa caz, a functionarii produselor.

 3.1. Returnarea coletului  prin curier

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, care doreste sa-si exercite dreptul de retragere, legal sau contractual, returnand produsul prin curier/colet, trebuie sa urmeze instructiunile urmatoare:

  • trimiterea coletului cu deschidere la livrare la urmatoarea adresa: Mun. Focşani, Jud. Vrancea, str. Verde, T 56 sau Calea Moldovei sediul Fan Courier, coletele vor fi ridicate de la sediul transportatorului.
  • Date identificare: SC DOIDEII SRL / J39/742/2018 ; CUI 3990177, Str. Bd.Unirii, Nr 24, Bl. B1, Focșani, Jud. Vrancea – Romania

Atunci cand Cumparatorul/destinatarul Comenzii nu demonstreaza ca a predat efectiv produsul unui transportator conform celor de mai sus, toate riscurile legate de returnarea produsului sunt in sarcina Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii.

Nota: În cazul returnarii produselor comparatorul trebuie sa achite taxa de retur.

Formular Cerere Retur