Papillomavirus gardasil. Cuvinte cheie de căutare


papillomavirus gardasil condiloamele au apărut pe piele

Pe baza potenţialului oncogen tipurile genitale de HPV sunt împărţite în tipuri cu risc scăzut şi tipuri cu risc crescut. Tipurile HPV cu risc scăzut sunt asociate în mod caracteristic cu verucile condiloamele genitale, în timp ce tipurile cu risc crescut sunt responsabile papillomavirus gardasil apariţia cancerului invaziv.

papillomavirus gardasil am scăpat de verucile genitale

Scopul acestui test este de a tria pacientele pozitive pentru HPV 16 sau 18 care trebuie trimise imediat la colposcopie de cele negative, la care se recomandă repetarea citologiei şi ADN-HPV detecţie tipuri oncogene peste 12 luni. Testul a primit aprobarea FDA în martie Gardasil este un vaccin recombinat tetravalent ce acţionează împotriva tipurilor HPV 6, 11, 16 şi 18 şi este indicat pacientelor tinere ani. Având în vedere compoziţia sa, vaccinul nu poate preveni cazurile de cancer cervical induse de alte tipuri de HPV, astfel că va fi necesară continuarea programelor de screening1.

papillomavirus gardasil condilom miom

Pe măsură ce vaccinul va începe să fie utilizat pe o scară largă, testarea ADN HPV va dobândi o importanţă şi mai mare în monitorizarea infecţiilor, mai ales dacă va fi asociată cu genotiparea HPV4. Indicaţiile efectuării testului de genotipare sunt următoarele: monitorizarea evoluţiei infecţiei determinate de un anumit tip HPV monitorizarea persistenţei genotipurilor asociate cu risc crescut de papillomavirus gardasil cervical, în special la pacientele cu citologie negativă; femei cu citologie ASC-US şi ADN-HPV detecţie cervicită cu condilom plat cu risc crescut pozitiv2; monitorizarea eficienţei tratamentului în cazul leziunilor cervicale papillomavirus gardasil cu HPV conizaţie, radioterapie sau chimioterapie ; genotiparea pre- şi postvaccinală în programe selecţionate de screening; facilitarea investigaţiilor epidemiologice referitoare la evoluţia naturală a infecţiilor HPV4.

Infecția cu HPV este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală.

Pregătire pacient — nu este necesară o pregătire specială4. Specimen recoltat — celule cervicale colectate în mediu lichid; recoltarea va fi efectuată cu ajutorul periuţei cervicale Cervex-Brush4.

papillomavirus gardasil paraziti pentru tratamentul cancerului

Un rezultat pozitiv include comunicarea genotipurilor HPV prezente în probă4. Limite şi interferenţe Acest test a fost validat numai pentru utilizarea celulelor cervicale colectate în mediu lichid; folosirea altor tipuri de probe poate conduce la rezultate neconcludente. Detectarea ADN HPV este dependentă de cantitatea de genom viral prezent în probă, care poate fi influenţată de modul de recoltare, vârsta pacientei şi stadiul infecţiei.

papillomavirus gardasil modalitate de transmitere a condilomului

Probele care conţin sânge intr-un procent mai mare de 3. Prezenţa mucusului cervical nu interferă cu testul4.

papillomavirus gardasil negi genitale în locuri intime feminine