Human papillomavirus


o numesc infecție cu vierme

Ce este HPV-ul Human papilloma virus sau HPV reprezinta un virus care determina leziuni ale pielii si mucoaselor, transmisibil in timpul contactelor sexuale neprotejate. Au fost identificate mai human papillomavirus de de tulpini virale aproape toate persoanele active human papillomavirus intrand in contact cu cel putin una din aceste tulpini pe parcursul vietii.

Cand se efectueaza testarea pentru HPV Analizele medicale pentru HPV sunt indicate in cazul persoanelor active sexual care prezinta leziuni specifice ale mucoaselor genitale, anale, bucale rani ulcerative care persista timp indelungat sau tegumentare de tipul verucilor excrescente neregulate cu aspect de conopida- negi tegumentari.

Aspectul leziunilor variaza in functie de tulpina care le cauzeaza, iar perioada de timp de la contactul infectant verucile sunt contagioase pana la aparitia acestora poate fi de saptamani, luni sau chiar ani.

cele mai bune recenzii antihelmintice

Identificarea leziunilor in cadrul consultului ginecologic atunci cand acestea nu sunt human papillomavirus decat la examenul cu valve reprezinta indicatia principala de testare pentru HPV. Simptomele cele mai frecvent intalnite in cazul infectiei cu HPV sunt starea de oboseala cronica, scaderea in greutate, adenopatii umflarea ganglionilor limfatici inghinali langa zonele genitale sau laterocervicalisenzatie de arsura sau durere la nivelul tegumentului afectat.

Cum ma pregatesc inainte de testare Recoltarea de celule endocervicale pentru testul Babes Papanicolau in timpul examenului ginecologic este nedureroasa si se recomanda ca pacienta sa nu efectueze spalari intravaginale si sa nu intretina raporturi human papillomavirus cu cateva zile inainte de consult.

Human papillomavirus or HPV

O alta metoda de recoltare a celulelor infectate este reprezentata de colposcopia efectuata de catre medicul ginecolog in situatiile in care leziunile sunt plate situate in acelasi plan cu mucoasa sunt mai greu vizibile cu ochiul liber sau peniscopie in cadrul examenului urologic la persoanele de sex masculin. Testul de genotipare identificare de tulpina specifica are avantajul de a diagnostica infectia cu HPV in absenta modificarilor mucoasei și a simptomatologiei specifice, fiind utilizat ca metoda de screening celulele se recolteaza in acelasi mod ca pentru testul Papanicolau.

helminti în tratamentul vezicii biliare

Biopsia de tesut se face din leziunea de la nivelul mucoasei anala,cervicala, orofaringiana sau tegumentara veruci perianale, peniene, labiale.